Doručenie kamkoľvek v SR, ČR a HU

29.03.2023
Autor: Kvety.sk


Stavba roka 2022 - Kvety.sk Trade Centrum – Víťaz ceny za nápaditý architektonický koncept

Kvety.sk Trade Centrum Kriváň bolo v uplynulých mesiacoch nominované v 28. ročníku prestížnej súťaže Stavba roka 2022. Na slávnostnom galavečeri, ktorý sa konal 22.03.2023 v priestoroch bratislavskej Incheby, nám bola udelená cena v kategórii Nápaditý architektonický koncept.

Porota ocenila návrh architektov, ktorí oproti klasickým obchodným priestorom vytvorili atypickú dominantu celého objektu v podobe zastrešenia prelamovanej strechy. Zaujímavým detailom je aj prepojenie strechy s fasádnym systémom a presvetlením stavby prostredníctvom presklenej časti a svetlíkmi. V kombinácii skla, dreva a kovu tak vznikol zaujímavý objekt, ktorý šetrne zasahuje do okolitého prostredia a z južného pohľadu nenarúša výrazné pohorie Poľany v pozadí. Sklony jednotlivých striech sú totožné so sklonmi línií vo firemnom logu a tiež kopírujú sklony okolitých kopcov Podpoľania. Túto myšlienku majiteľa Miroslava Očenáša sa podarilo preniesť do výsledného projektu pre stavebné povolenie vďaka šikovným architektom spoločnosti Wiewióra & Golczyk Architekci.

Získané ocenenie je poďakovanie pre všetkých, ktorí boli ochotní uveriť myšlienke výstavby kvetinového centra a to v malej obci Kriváň na strednom Slovensku. Aj nemožné sa môže stať skutočnosťou a rozlohou najväčšie kvetinové centrum je už realitou. Celý komplex je tak rozsiahly, že okrem skvelého interného tímu spolupracovníkov, by sme sa nezaobišli ani bez skvelých externých partnerov, či už sa jedná o zhotoviteľa firmu Metrostav a. s. alebo financujúcu banku Slovenská Sporiteľňa a. s., ktorá svojím nadštandardným prístupom výrazne prispela k realizácii diela v obidvoch etapách. Rovnako oceňujeme prístup dotknutých orgánov štátnej správy a verejnej samosprávy, špeciálne Stavebnému úradu v Kriváni. Špeciálne poďakovanie patrí aj samotným obyvateľom Kriváňa, ktorí boli ochotní predať pozemky a tak prispeli k realizácii.

Súčasťou súťaže Stavby roka 2022, v ktorej ceny udeľuje odborná porota, sa do súťaže mohla zapojiť aj široká verejnosť a hlasovať za nominované stavby v kategórii – Cena verejnosti. Vďaka Vašim hlasom sme sa umiestnili v tejto kategórii na krásnom 3. mieste. Ďakujeme za prejavenú podporu a ochotu zahlasovať za naše Kvety.sk Trade Centrum.

Celý galavečer ako aj príhovor riaditeľa a konateľa spoločnosti Kvety.sk Miroslava Očenáša si môžete pozrieť v archíve RTVS.

Sme radi, že spolu môžeme robiť svet krajším miestom a aranžovať pre vás tie najkrajšie životné situácie.

Kvety.sk kolektív

 

Naši partneri

 




Ďalšie články