Doručenie kamkoľvek v SR, ČR a HU

29.07.2019
Autor: Kvety.sk



TAGY

#tipy

Vneste kúsok prírody do Vašich domovov a kancelárií

Chýba Vám vo Vašom interiéri zeleň? Nechajte sa inšpirovať krásou zelených vertikálnych stien. Vertikálne záhrady, taktiež nazývané ako zelené steny sú zaujímavým doplnkom každého priestoru s využitím rastlín. Sú aktuálnym trendom pri navrhovaní priestorov s pomocou živej flóry, zavádzaním sviežosti, arómy a farieb do okolia.

Zelené steny sú v súčasnosti trendom na pracoviskách ako súčasť zelených zón relaxácie, ale sú vnímané aj ako pútavý dekoratívny prvok v halách, kanceláriách, či na rôznych eventoch. Mobilné zelené steny sú ideálnym riešením aj v priestoroch, ktorých sa dizajn interiéru často mení. Môžu sa použiť na stavbu zvislých záhrad, napríklad vo forme priečok, protihlukových stien, plotov a stĺpov.

Vykonávajú nielen dekoratívnu, ale aj funkčnú úlohu. Medzi hlavné benefity patrí redukcia prachu a okysličovanie priestoru, znižovanie hlučnosti, taktiež nahrádzajú klímu, čím prispievajú k redukcii nákladov. Majú estetickú funkciu, zvyšujú počet zelených miest v interiéri, a tým prispievajú k lepšej a zdravšej atmosfére.

Konštrukcia zelených vertikálnych stien

Princíp vertikálnych stien je založený na prvkoch (moduloch), z ktorých je možné vytvoriť zelenú vertikálnu stenu rôznych tvarov a rozmerov. Kombinácia modulov umožňuje vytvárať rôzne farebné variácie, kvitnúce mozaiky, kvetinové nápisy a sofistikované vzory s veľkolepým vizuálnym efektom.

Vďaka jednotlivým modulom je možné vertikálne steny naskladať a naaranžovať kvety v nich do rôznych obrazov, či farebných prechodov.

V jednom moduly sú dva otvory na kvetináč, pričom je možné vybrať z modulov dvoch veľkostí vo farbách biela alebo čierna:

  •  9cm kvetináč (40ks skriniek/80ks rastlín na 1m2)
  •  14cm kvetináč (18ks skriniek/36ks rastlín na 1m2)

Moduly môžu byť vkladané do hliníkového rámu na kolieskach. Inovatívna konštrukcia sa vyznačuje ľahkosťou i stabilitou a vďaka kolieskam dovoľuje ľahké presúvanie po priestore podľa individuálnych potrieb. Výhodou je možnosť umiestniť zelenú vertikálnu stenu na obidve strany konštrukcie.

Zelené steny môžu byť taktiež aranžované na drevenú konštrukciu, ktorá sa následne montuje na stenu.

Starostlivosť o vertikálne záhrady je jednoduchá. Je možné polievať ich manuálne, ale môžu byť vybavené aj integrovaným zavlažovacím systémom napojeným na prívod vody. Udržiavanie zelenej steny je odporúčané minimálne raz za dva týždne.

Ak Vás zelené vertikálne steny oslovili radi Vám pripravíme cenovú ponuku, ktorú Vám zašleme na vyžiadanie po špecifikácii rozmerov a požiadaviek. Cena sa odvíja od náročnosti a množstva použitého materiálu. Podrobnejšie informácie Vám radi poskytneme na marketing@kvety.sk alebo na 0915 84 84 00.

 

 

Ďakujeme, že spolu s Vami môžeme prežívať a aranžovať tie najkrajšie príbehy Vášho života.

Tím Kvety.sk




Ďalšie články