Popis
Založená v roku 2008, Koval produkuje čisto organickú whiskey, likéry a iné spirity v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii. Továreň založili Róbert a Sonat Birneckerovci. Každý jeden proces vo výrobe spiritov priemyselne monitorujú, počínajúc stykmi s miestnymi poľnohospodármi, pestovania, mletia, destilovania, fľaškovania až po plnenie do fliaš a balenie. Všetky Koval whiskey sú starené v 30 galónových (113,55l) vypálených sudoch, na každej fľaši sa nachádza číslo príslušného sudu. Malosériová, nefiltrovaná, štvorzrnná organická single barel whisky je vyrobená z kaše ktorú tvorí ovos, jačmeň, raž a pšenica. Zreje v nových silne vypálených dubových sudoch z Minesoty. Túto kombináciu definuje banánový nos, smotanové telo a korenistý záver. Zrná pochádzajú z miestneho ekologického poľnohospodára kolektívu na Stredozápade .